Szef Kuchni poleca

 

Sałatka z krewetek, rukoli i kopru włoskiego z pomarańczami w sosie tysiąca wysp        280 gr     42,00 zł

Prawn, ruccola and leek salad with oranges served in 1000 Islands’ Sauce

Garnelensalat mit Rucola, Fenchel und Orangen in Tausend-Inseln-Sauce

                             Insalata di gamberetti, rucola e aneto con arancie alla salsa di mila isole                                                                                                             

 

Krem z pieczonego czosnku z grzankami i chipsem z parmezanu    270 ml     22,00 zł                 

Roasted garlic cream with croutons and parmesan chips

Geröstete Knoblauchcreme mit Croutons und Parmesanchips

Crema di aglio arrostito con crostini e scaglie di parmigiano

 

Duszone policzki wołowe po burgundzku z puree ziemniaczanym z chrzanem i pieczarkami smażonymi na maśle          650 gr       69,00 zł

Braised beef cheeks in Burgundy style with mashed potatoes, horseradish and mushrooms fried in butter

Geschmorte Rinderbäckchen nach Burgunder Art mit Kartoffelpüree, Meerrettich und in Butter gebratenen Champignons

Guance di manzo brasate alla Borgogna con purè di patate, rafano e funghi fritti nel burro

 

Polędwica z dorsza pieczona z orzechami, kremowe risotto z boczkiem, fenkuł, jabłko      450g        68,00 zł

 Cod loin baked with nuts, creamy risotto with bacon, fennel

 Mit Nüssen gebackene Kabeljau-Lende, cremiges Risotto mit Speck, Fenchel

 Lombo di merluzzo al forno con noci, risotto cremoso con pancetta, finocchi

Krem czekoladowy z mascarpone i wiśniami w rumie   180 gr       20,00 zł     

                                                                                                                

Chocolate cream with mascarpone and cherries in rum

Schokoladencreme mit Mascarpone und Kirschen in Rum

Crema al cioccolato con mascarpone e ciliegie al rum